vineri, 23 iulie 2010

Poze ITALIA, POSITANO 2008

Sa ne odihnim un pic pe sezlong caci tare greu a mai fost drumul in serpentine pana la Positano.
Frumoasa plaja din Positano.
Frumos la Positano.



Positano, romantic.

Aici sunt, ma vedeti?! :)
Baietelul meu si o pisicuta care se plimba singurica pe stradutele inguste din romantica statiune de pe Coasta Amalfitana - Positano.


Noi si Positano vazut de sus, eram palida la fata ca mi-a fost tare rau pe autobuz pana la Positano. Soferul italian a condus mai ceva ca la raliu.

Positano este un orasel de pe coasta Amalfi din Italia. Cea mai mare parte a orasului este o enclava care coboara spre mal.Pe coasta mi-a placut enorm de mult NATURA...ai senzatia ca Dumnezeu era intr-o zi foarte buna si a creat Positano.. Positano seamana cu un musuroi imens cu toate casutele construite in munte si milioane de flori...
Positano a fost un mic sat pescaresc, port al Republicii Amalfi, care a prosperat in sec. XVI si XVII. Dupa 1950, el a devenit cunoscut si cautat in special de cupluri. Scriitorul John Steinbeck a avut un rol decisiv in crearea acestei aure mitice de care se bucura Positano, dupa ce a scris, in “Harper’s Bazaar”: “Este un loc de vis care nu pare chiar real cand esti acolo, dar iti atrage atentia, imediat ce ai plecat”.
Si cum zice italianul BELLA Italia, frumoasa nimic de zis. O destinatie seducatoare si irezistibila ptr indragostiti si nu numai. Italia este sinonima cu romantismul si de ea se leaga cateva dintre cele mai cunoscute povesti de iubire ale lumii cum ar fi: Romeo si Julieta, cei 2 tineri din Verona sau eternul indragostit, Casanova.
Cei mai faimosi trubaduri ai lumii s-au intrecut in timp in a-si canta iubirea : Toto Cutungo, Eros Ramazzotti. De vina sunt poate peisajele superbe, fantanile racoroase sau limoncelo, bautura delicioasa din lamaie.
Satucurile pitoresti insirate pe malul marii, orasele incarcate de istorie sau muzeele ce adapostesc comori ale artei sunt doar cateva pretexte ptr a vizita tara lui Michelangelo, Italia. Fiecare coltisor al Italiei pare un loc vrajit.


Deci sper ca v-am convins si cu pozele si cu impresiile mele caci Positano este o destinatie de vis ce merita vazuta intr-o viata de om.

Un comentariu: