vineri, 23 iulie 2010

Poze ITALIA, SORRENTO 2008

La intrarea in camping.O parte din plaja din Sorrento.

Si iata-ne si la mare in Sorrento.


Am coborat pe o alee din camping si am ajuns si la mare.







Intr-un parculet in Sorrento chiar langa mare.









Noi, marea si Vezuviul vazute din Sorrento.Pe inserate in Sorrento


Pe vestita alee cu portocali


Casuta noastra din camping-ul La Fortunata printre maslini



In port in Sorrento







La piscina din camping.



Sorrento este un orasel italian aflat la aproximativ de 50 de km de Napoli. In momentul in care ati ajuns aici va puteti incepe vacanta prin a va relaxa consumand una dintre bauturile specifice acestui loc, "limoncello", o bautura slab alcoolizata facuta din multa lamaie.
Sorrento este un oras linistit si racoros cu lamai, portocali, o plaja mica si multe cafenele. Turistii aleg spectaculosul Sorrento pentru a se relaxa in mijlocul naturii. Inca din evul mediu, multi poeti, scriitori si artisti au poposit aici pentru un timp, departe de viata agitata pentru ca aici se lasau inspirati de frumoasele coaste si renumitele apusuri de soare.Va veti indragosti de privelisti superbe, o mare de smarald, stanci prabusindu-se direct in apa limpede, dealuri pline de maslini, lamai si portocali.
Orasul are stradute inguste si biserici interesante. Pe aici trece linia ferata Circumvesuviana.A fost extraordinar sa putem cuprinde cu privirea de sus toata faleza, sa putem cutreiera stradutele inguste pline de portocali, cu constructii infipte in stanca.
Coasta Amalfi, din sudul Italiei, nu poate fi prea usor descrisa. Frumusetea, grandoarea, farmecul si culoarea acestei regiuni nu pot fi egalate de prea multe alte destinatii din Europa. Orasele sunt construite in trepte pe muntii stancosi. Marea are culoarea azurului.
Am vazut Coasta Amalfi in plina vara, la sfarsitul lunii mai, drumul pe Coasta Amalfi este extraordinar de frumos, dar tare periculos, deoarece este foarte ingust si plin de serpentine, deci masina strabate drumul serpuind prin munte si la margine se alfa marea. Mi-a placut in mod deosebit Capri, Positano si Sorrento.
Peisajul este asaltat de multimea de arbusti infloriti, iar aerul miroase a mare - pe cand drumul serpuieste, pret de aproape 50 de kilometri, pe marginea muntelui, satele de pe parcurs iti soptesc fiecare cate o poveste.
Costiera Amalfitana este numele conventional dat acestei sosele incredibil de inguste, care se intinde de-a lungul coastei de la care ii vine si numele.


Deci acestea sunt impresiile mele acum dupa ceva ani dupa ce s-au asezat foarte bine.In concluzie mi-a placut mult la Sorrento si daca as avea ocazia as mai merge, chiar daca nu ne-am cazat la un luxos hotel in Sorrento, ci intr-un camping, dar sa stiti caci, conditiile au fost extraordinar de bune fara sa exagerez aveai tot confortul si priveliste extraordinara, nu mai vorbesc de natura si de peisaj, deci am simtit din plin ca suntem pe meleagurile acelea frumoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu