vineri, 23 iulie 2010

Poze ITALIA, CAPRI 2008

Pe ici, pe colo se zareste cate o capra neagra pe crestele muntelui, de fapt caprele sunt alb cu negru.


Uitati ce apa albastra































Uitati si o soparlica de la Capri.


In portul de la Capri.





















































Faraglioni


Cu vaporreto pe mare la Capri
























Frumoas la Capri


Insula Capri este paradisul pe pamant. Ca sa ajungi pe Capri trebuie sa iei unul dintre vasele din port- ul de la Sorrento.Insula Capri este considerata cea mai frumoasa insula din Europa si se doreste a fi “insula milionarilor si a vedetelor”. Capri mi s-a parut unul dintre cel mai romantic loc in care am fost vreodata, avand cate putin din Venetia, un pic de pe Coasta de Azur, un pic din Bergamo si multe altele.
Grotta Azzurra este o grota naturala, sapata in munte si este recunoscuta in intreaga lume pentru albastrul deosebit care se reflecta din apa. Din pacate noi nu am putut ajunge la grota din cauza valurilor mari care au fost in acea zi, pacat caci am fost atat de aproape de ea si nu am putut sa o exploatam si in interior.Interesanta combinatia munte - mare de la Capri. Capri este un paradis in miniatura.O adevarata splendoare sa te afli pe vaporas pe mare si sa vezi cum pe crestele muntelui se zaresc capre negre, ceva deosebit care doar aici poti vedea.Tarmul Capri se inalta pana la 280 metri de la nivelul marii. Iubitorii de peisaje isi pot gasi aici marea placere de a admira locurile pitoresti si de a se odihni placut.
Capri este un loc pe care trebuie sa il vezi pentru a te incarca cu energie pozitiva si cu ambitie cat sa realizezi mai multe la intoarcerea din vacanta. Vei vedea pe insula ce gust frumos are viata si ca merita sa te chinui muncind, cu scopul de a te rasfata din cand in cand pe "insula milionarilor".

Nu multe locatii de pe pamant se pot mandri cu peisaje de vis, demne de vizite imparatesti, insa, fara indoiala, insula italiana Capri este una din ele, o privilegiata a naturii si unul din refugiile preferate ale vedetelor de pretutindeni.
Stancile abrupte de calcar ce se inalta din adancurile marii, vegetaţta luxurianta, apa turcoaz si vilele cu gradini luxoase, au fascinat inca din vechime numerosi artisti si scriitori. In zilele noastre, multe vedete din show-biz – printre care Mariah Carey, Elton John sau Eddie Murphy -au aici cate o resedinta de vara. Datorita peisajelor spectaculoase si atmosferei romantice, insula a fost in numeroase randuri platou de filmare, in special pentru pelicule italiene, ale caror protagonisti au fost, printre altii, Sophia Loren, Claudia Cardinale, Brigitte Bardot si multi altii.
Stancile Faraglioni, sunt 3 formatiuni calcaroase, cu o inaltime medie de 100 metri, care se inalta din mare, reprezinta una din cele mai vizitate si fotografiate atractii de pe insula. De-a lungul timpului, drept urmare, cele 3 stanci au primit fiecare cate un nume: Faraglione di Fuori (habitat pentru o faimoasa specie de soparle albastre), Faraglione di Mezzo (renumita prin prezenta, in centru, a unei cavitati naturale, asemeni unui tunel - cca. 6o m lungime) si respectiv Stella (unita de tarm printr-un istm).

Un comentariu: