vineri, 4 februarie 2011

Bijuteriile mele fimo, 4 februarie 2011

Verdele este culoarea mea preferata, asa ca l-am combinat cu galben si imi place ce am reusit sa modelez cu manutele mele.
Si movul este o alta culoare care se afla in topul preferintelor mele si in combinatie cu galben da bine.
Combinatia galben cu verde imi place mult de tot.
Rosul e o alta culoare de-a mea preferata, imi da un aer de veselie.
Movul acesta lila imi place mult de tot.
Talentul este un atu puternic, dar nu neaparat necesar, perseverenta fiind cea care triumfa in acest domeniu. In acest articol am sa va povestesc despre pasiunea mea noua, si anume, lucrul cu lutul polimeric.
In urma cu ceva timp, am descoperit din intamplare, un material care initial mi s-a parut o
prostioara pentru copii mici. Fimo, sau - mai stiintific spus - lutul polimeric, este un material ingenios care se lucreaza ca o plastelina, dar se coace in cuptor ca o ceramica.
Acest material se gaseste la noi sub denumirea de Fimo, Cernit etc.
Uneltele si materialele de baza pentru a lucra cu fimo -lucrul cu fimo este foarte simplu. Pentru inceput, iti poti procura culorile de baza necesare: rosu, albastru, galben, negru, verde si alb, etc
Mai ai nevoie de: o suprafata de lucru (lemn sau carton), un cuttere cu lama subtire, un ac sau cui ,iti mai trebuie putin simt estetic in ceea ce priveste combinarea culorilor, si multa creativitate.
Ce poti face din fimo? Din fimo poti realiza orice. Incepand cu bijuterii si terminand cu obiecte decorative si functionale.

Nu toti avem aceleasi gusturi, este foarte posibil ca bijuterii care mie imi plac, voua sa vi se para aiurea, dar este la fel de posibil sa va placa ceea ce va recomand.
Imi place ploaia marunta de toamna, imi plac florile care apar primara in gradinuta mea,imi place sa citesc romane care se termina happy end, imi astern pe hartie cu usurinta tot ceea ce traiesc si gandesc…prietenii spun ca sunt prea pasionala si sufletista. Daca ma intrebati pe mine, eu spun ca imi place tot ce e frumos. Iar bijuteriile acestea sunt starea mea de spirit pe care am exprimat-o in acel moment cand le-am creat. Imi plac lucrurile in care oamenii pun o frantura din sufletul lor. Poate ca e destul…pentru a-mi reusii aceste bijuterii..

Intotdeauna apreciem inventivitatea , creativitatea si meticulozitatea creatorilor de obiecte de arta handmade.Sunt maestrii frumosului adus la rang de arta.Multa sensibilitate sta ascunsa in spatele acestor bijuterii unicat.Este ca si cum ar fi create special pentru persoanele ce apreciaza unicitatea.

Ce poate fi mai frumos decat sa daruiesti celor dragi ceva lucrat, din inima, de manutele tale? Sau chiar sa redescoperi impreuna cu familia lucrul manual - cel de care fugeam cateodata cand eram mici, cel care favoriza coaserea goblenului de pantaloni, cel care ne dadea atatea batai de cap cand trebuia sa curatam dupa ce lucram cu plastelina.

Un comentariu:

  1. Foarte interesant dorina. Gasesc ca bijuteriile astea se potrivesc foarte tare ca martisoare, caci au tematica primavaratica.
    Maria

    RăspundețiȘtergere