Papanasi prajiti :
500 gr branza de vaci,
250 - 300 gr faina, in functie de cat de uscata e branza de vaci,
1/2 lingurita bicarbonat,
2 lingurite zeama de lamaie,
coaja rasa de la 1/2 de lamaie,
2 oua,
4 linguri zahar,
2 pliculete zahar vanilat,
un praf de sare,
dulceata si smantana pentru servit.
Dupa aceasta reteta de papanasi prajiti ies 4 portii a cate 2 papanasi grasani si cate 4 gogosele mot pe ele... :)) Este o reteta de desert foarte simpla si rapida cu un gust delicios garantat.
Luam frumusel branza de vaci, si o punem in castronul in care vom prepara aluatul. In cazul in care e plina de apa sau de zer, intai trebuie sa o scurgem in tifon atarnata.
Separam galbenusele, le punem peste branza iar albusurile le batem spuma si le lasam sa-si astepte randul la fericire.
Incorporam galbenusurile in branza, punem zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si jumatate din faina. Framantam. Punem albusurile batute spuma, le incorporam si mai adaugam cate un pic de faina, framantand pana ce obtinem un aluat de consistenta usor maleabila dar care nu mai sta ca scaiul pe mana noastra.
Impartim aluatul in 8 parti egale. Din fiecare parte rupem cate 2 bucatele pentru gogosele. Cele 8 bucati mari ramase le intindem pe masa ca la plastelina pana ajung baghete de 15 cm. Le facem pe fiecare cerc, le lipim la capete, dam prin faina si lasam sa se odihneasca langa aragazul cu focul aprins pentru 10 min.
Punem ulei in tigaie, de-un deget si tigaia pe aragaz la foc mediu. Cand s-a incins uleiul punem papanasii la prajit cate 5 minute maxim pe fiecare parte. Cand sunt rumeni aurii, sunt gata de scos la scurs de ulei.
Se aseaza pe farfurii intinse, mari, cate 2 papanasi inele la portie si cate 2 gogosele la papanas. Se toarna dulceata deasupra lor, peste dulceata punem smantana si iar dulceata.
500 gr branza de vaci,
250 - 300 gr faina, in functie de cat de uscata e branza de vaci,
1/2 lingurita bicarbonat,
2 lingurite zeama de lamaie,
coaja rasa de la 1/2 de lamaie,
2 oua,
4 linguri zahar,
2 pliculete zahar vanilat,
un praf de sare,
dulceata si smantana pentru servit.
Dupa aceasta reteta de papanasi prajiti ies 4 portii a cate 2 papanasi grasani si cate 4 gogosele mot pe ele... :)) Este o reteta de desert foarte simpla si rapida cu un gust delicios garantat.
Luam frumusel branza de vaci, si o punem in castronul in care vom prepara aluatul. In cazul in care e plina de apa sau de zer, intai trebuie sa o scurgem in tifon atarnata.
Separam galbenusele, le punem peste branza iar albusurile le batem spuma si le lasam sa-si astepte randul la fericire.
Incorporam galbenusurile in branza, punem zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si jumatate din faina. Framantam. Punem albusurile batute spuma, le incorporam si mai adaugam cate un pic de faina, framantand pana ce obtinem un aluat de consistenta usor maleabila dar care nu mai sta ca scaiul pe mana noastra.
Impartim aluatul in 8 parti egale. Din fiecare parte rupem cate 2 bucatele pentru gogosele. Cele 8 bucati mari ramase le intindem pe masa ca la plastelina pana ajung baghete de 15 cm. Le facem pe fiecare cerc, le lipim la capete, dam prin faina si lasam sa se odihneasca langa aragazul cu focul aprins pentru 10 min.
Punem ulei in tigaie, de-un deget si tigaia pe aragaz la foc mediu. Cand s-a incins uleiul punem papanasii la prajit cate 5 minute maxim pe fiecare parte. Cand sunt rumeni aurii, sunt gata de scos la scurs de ulei.
Se aseaza pe farfurii intinse, mari, cate 2 papanasi inele la portie si cate 2 gogosele la papanas. Se toarna dulceata deasupra lor, peste dulceata punem smantana si iar dulceata.
Atentie! sa nu inlocuiti bicarbonatul cu praf de copt caci a-ti stricat toata reteta, papanasii or sa iasa ca si guma orbit vorba lui Liviu, acest lucru l-am patit eu prima data cand am incercat reteta, a 2-a oara mi-au iesit tare buni. Si prima data aveau gust bun, doar ca erau clicosi, sau mai bine zis gumati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu