marți, 17 august 2010

Vara lui 2010

Deci dragii mei,
Trece imediat VARA si inca nu mi-am spus impresiile despre ea asa cum obisnuiesc.
Ce sa va spun despre Vara lui 2010, nu a fost o vara ca toate celelalte pe care le stiam eu, sau le stiam noi. A fost o vara tare capricioasa. Cu toate ca fenomenele au fost aceleasi ca in orice anotimp de la caldura toropitoare, la ploile torentiale si fugitive, dar totusi nici unul din aceste fenomene nu au fost cum erau in alti ani. De exemplu ploile nu au fost cele pe care le stiam noi in copilarie care se porneau din combinatia unor norisori naravasi care apareau instantaneu pe cerul senin si apoi dintr-o data incepeau sa apara primii stropi de ploaie care spala praful de peste tot. Mirosul de praf umed imi aminteste de zilele de vara in care cu alti copii de la bloc ne ascundeam sau mai bine zis ne refugiam in casa scarii blocului si priveam si traiam la maxim deslantuirea naturii, pe care doar in cartile cu naufragiati ale lui Jules Verne mai intalneam astfel de descrieri, unde actiunea bine inteles se petrecea pe insule pustii cu nisipuri albe. Hei! Va mai aduceti aminte?! sa nu-mi spuneti ca nu a-ti trait astfel de momente caci nu va cred. Sau erau zile ploioase cand imi placea sa ma plimb prin ploaie sa simt cum ma stropesc picurii de ploaie, caci apa era calda, deci intr-adevar acele ploi erau de vara. Si va mai aduceti aminte cand ploua cu soare?! ce-mi placea, la nebunie si apoi iesea curcubeul. Adoram culorile curcubeului, erau bestiale. Iar dupa ploaie era un aer curat care imi placea sa-l trag adanc in piept si parca simteam cu totul altceva, ceva care te linistea, te bucura, te facea sa te simti alt om acel aer curat dupa ploaie.
Acum nu se mai poate compara nimic, totul este altfel de la incalzirea globala. Ploile din vara asta au fost tare multe si tare periculoase, zgomotoase, violente as putea spune. De multe ori au fost nopti la rand cand a plouat torential si ma trezeam brusc din cauza tunetelor si fulgerelor de afara, natura suparata pe noi toti oamenii se dezlantuia si se revarsa asupra noastra parca cu cea mai mare rautate de pana acum. Si in ciuda faptului ca a plouat zile si nopti in sir ptr asta aerul era irespirabil, parca nu era asa de curat cum ar fi trebuit sa fie dupa o ploaie adevarata. Deci e plin de poluare in jurul nostru, parerea mea.

Deci nici vara nu mai este cea pe care o stiam noi candva - anotimpul fructelor, legumelor, florilor, al vacantei. Cu toate caci calendaristic vara si-a pastrat perioada incepand cu 22 iunie si terminandu-se cu 23 septembrie. Vara este anotimpul cu cele mai lungi si cele mai calde zile. Tot vara e timpul de VACANTA, toata lumea isi petrece timpul liber la mare sau la munte, deci vara e vremea planurilor de bataie lunga al vacantei cele mari chiar. Vara este perioada din an cea mai indragita de noi toti ptr ca este ANOTIMPUL RELAXARII, in aceasta perioada calduroasa natura ne ofera resurse ptr o multitudine de activitati.
Deci a trecut si VARA, e aproape pe sfarsite si acum stau si ma gandesc ce am facut noi vara asta?! am fost in concediu in Spania, am fost si in drumetii pe muntii nostrii de pe meleagurile natale, am facut si ceva sport in vara asta, tenis, am fost de cateva ori la gratar, am mai sarbatorit cate-o zi de nastere si am papat multa inghetata, chiar foarte multa pot spune, multa si buna chiar si bine inteles nu in ultimul rand m-am bucurat de florile si parfumul lor imbietor din gradinuta mea, deci s-au vazut roadele muncii mele din primavara, nu a fost in zadar ptr ca incepand din primavara si chiar si toata vara gradinuta mea a radiat de bucuria covorului de floricele viu colorare si variate si sper ca si in toamna sa fie la fel de frumoasa ptr ca o sa vina vremea crizantemelor si am cateva tufe sanatoase de crizanteme. Deci asta a fost VARA NOASTRA. Acum privim cu nostalgie la vremurile ce au trecut si de care doar ne mai amintim cu drag de ele.

Deja de mai bine de o saptamana vremea s-a mai racorit afara, iar aerul parca miroase a toamna deja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu