luni, 23 august 2010

O cina usoara si un desert delicios



Desertul delicios este o salata de fructe si o prajiturica care nu necesita coacere.

Prajitura se numeste "Piscoturi cu crema si frisca":
Ptr 8 portii ne trebuiesc 16 piscoturi care se moiae intr-un sirop preparat din cafea ness - 2 lingurite, 2 lingurite zahar si o ceasca de apa fierbinte. Se insiropeaza piscoturile in acest sirop si se pun intr-o cutie de plastic. Peste primul rand de piscoturi se pune o crema de ciocolata care se gaseste in comert. E un praf de crema care se pregateste cu mixer-ul prin frecare cu lapte rece si 3 linguri de zahar. Dupa ce am pus un strat destul de gros de crema peste primul rand de piscoturi insiropate punem cateva stafide apoi adaugam celalat rand de piscoturi insiropate si iar un strat de crema si peste stratul de crema presaram de data asta nu stafide, ci alune sau bucatele de ciocolata, iar apoi punem un strat gros de frisca si deasupra ornam cu cateva bombonele colorate de ornament si cu nuca de cocos. Se da prajiturica cu piscoturi la rece ptr 2 ore, timp in care piscoturile o sa-si traga dulceata din crema si crema se va mai intari iar piscoturile se vor mai fragezi. Se serveste rece si are un gust delicios si tare racoros.

V-am facut curiosi sa vedeti ce bunatate este?! nu aveti de cat sa incercati reteta, e tare simpla, economica si rapida si nu in ultimul rand delicioasa.

Cu astfel de bunatati am asteptat-o pe mamicuta noastra intr-o seara de weekend acasa si bine inteles si cu o cina usoara caci era seara, deci nu am gatit nimic, doar am scos cate ceva ce aveam prin frigider. In schimb desertul a fost pregatit special.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu