luni, 13 august 2012

Campulung Muscel






Un alt reper turistic care nu trebuie ratat este mausoleul Eroilor din comuna ValeaMare-Pravat, cunoscutsi sub numele de Mausoleul de la Mateias,este dedicat eroilor din Razboiul de Intregire Nationala dintre anii 1916-1918. Este situat la 11 km de Campulung spre Brasov,pe un promontoriu impunator, situat pe versantul sudic al Muntelui Mateias si comemoreaza vitejia ostasilor nostri din Primul Razboi Mondial (1916-1918).
Urcam scarile si admiram constructia in ansamblul ei- culoarea gri deschisa si imbracamintea originala (pietre mari) ….imaginea n-o pot descrie total in cuvinte insa pozele va vor introduce oarecum in armosfera traita de mine acolo
             
Campulung  situat la 51 km de Piteşti, pe DN 73,s-a dezvoltat pe terasele inferioare ale Raului Targului, in depresiunea subcarpatica cu acelasi nume .
Campulung Muscel capitala fostului judet Muscel, este asezat in mijlocul unei depresiuni naturale, Depresiunea Campulungului, la poaleleCarpatilor Musceleni si in drumul vechei colonizari ardelenesti venita dinspreBran.

Partea de nord-est a judetului Arges se caracterizeaza printr-un relief aparte: munti, dealuri si podisuri piemontane. In acest cadru natural se afla orasul Campulung Muscel si asezarile din imprejurimi. Varietatea formelor de relief si gradul de fragmentare a acestora se datoresc in special alcatuirii geologice complexe. Muntii se caracterizeaza printr-un aspect alpin, datorita inaltimii lor simasivitatii. Din creasta pornesc spre sud culmi masive, prelungi si domoale, cu o ramificatie accentuata. Aceste culmi sunt despartite de vai adanci.Cele mai vechi urme de cultura materiala, descoperite atat pe raza orasului, cat si in imprejurimile sale, dateaza din perioada bronzului tarziu (1700-1600i.d.Hr.). Astfel, la Pescareasa, in sudul orasului a fost descoperita o necropola, dovada a existentei unei asezariomenesti.
Marile  evenimente ale istoriei moderne s-au facut simtite si la Campulung, astfel ca, izbucnirea revolutiei de la 1821, condusa de Tudor Vladimirescu, si masurile luate de catre acesta in favoarea maselor populare s-au bucurat si de adeziunea campulungenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu