vineri, 24 septembrie 2010

Aranjamentul meu de toamna

Deci asta e aranjamentul meu final cu toate imbogatirile pe parcurs, pacat ca frunzele naturale se usuca repede si isi schimba forma, la fel si brandusele nu rezista mai mult de 5 zile, dar asta este, toate sunt trecatoare, nimic nu e vesnic. Oricum in curand or sa apara crizantemele in gradina - reginele toamnei, asa ca o sa schimb brandusele din vaza de flori cu crizanteme.

Pana la urma a iesit o minunatie de aranjament, mie una mi-a placut si cine stie poate ii mai aduc ceva inbunatatiri pana la sfarsitul toamnei...:)
Dar incetul cu incetul a inceput sa prinda contur aranjamentul meu ptr ca m-am tot gandit ce sa mai adaug ca sa arate frumos si cat mai original. Asa ca am cules si cateva frunze uscate cazute la pamant din copacii deja obositi de trecerea timpului si bine inteles ca sa se vada ca am avut o toamna plina de roade am adaugat la aranjamentul meu de toamna si cateva mere frumoase de Romania, deci e rod al tarii noastre :) si o sticluta de vin, doar suntem o tara cu podgorii renumite....:)

Cutiuta hexagonala nu facea parte din aranjament, dar s-a nimerit sa fie pe masa cand am pozat aranjamentul. Cutiuta este o surpriza ptr o fosta coleguta de-a mea pe care eu am confectionat-o cu manutele mele si imaginatia mea si bine inteles caci si in interiorul ei se gaseste restul surprizei, tot asa toate lucrurile facute manual de manutele mele.



Cam asa arata aranjamentul meu la inceput cand mi-a venit ideea de al pregatii.
Cateva ghindute, cateva macese si un buchetel de branduse culese de manutele mele prin plimbarile mele in natura, deci cam saracacios aranjamentul meu ptr inceput, dar pana la urma l-am inveselit eu cumva adaugandui inca cateva piese ornamentale...:)
In ultima vreme m-am ocupat de aranjamentul meu de toamna pe care l-am asezat la loc de cinste pe masuta din camera noastra, am muncit un pic la el ptr ca a trebuit sa-mi procur materialele: cateva ghindute, cateva macese,cateva castane si cateva frunze uscate.... si a trebuit sa confectionez si un cosulet din carton in care am pus toate ghindutele, macesele,castanele si frunzele adunate de prin plimbarile mele in parc si pe carari de munte.


Aceasta activitate m-a relaxat si mi-a pus imaginatia si creativitatea in functiune si uitati ce a iesit dupa cum a-ti observat in pozele mai de sus puse de mine.
Da, imi place sa fac ceea ce ma relaxeaza, de fapt de felul meu sunt o persoana practica, ma caracterizeaza lucrurile de migala, facute de mana omului, care necesita ceva rabdare si timp chiar, dar cand e gata ai o alta satisfactie cand stii ca e facut de manuta ta, deci lucru manual dar nu facut de oricine, ci de tine insuti. Imi plac multe lucruri si am multe indeletniciri sa le spun asa. Imi confectionez sigurica fel si fel de siraguri de margelute dupa cum unii dintre voi stiti deja de aceasta indeletnicire a mea, unii chiar a-ti avut ocazia sa primiti un mic cadou din partea mea chiar un sirag de margelute sau o pereche de cercelusi facute din tot sufletelul meu si cu toata creativitatea mea; bratari si cercelusi din margelute felurite. Din cand in cand mai impletesc cate-o vestuta ptr mine, mai fac fel si fel de aranjamente, acum am in lucru un aranjament de toamna, sper ca zilele urmatoare sa-l dau gata caci as mai vrea sa-i adaug si cateva castane pe care inca trebuie sa le procur din parc.


De data asta aranjamentul de toamna nu e facut doar din obiecte naturale ci si artificiale sa le spun asa ptr ca tine mai mult, la concluzia asta am ajuns si de asta am imbinat naturalul cu artficialul; cel facut din obiecte artificiale deci tine mai mult, pe cand cel natural se trece repede...mai ales frunzele imediat se rasucesc in momentul in care au alta temperatura fata de cea de afara. In anii trecuti am incercat fel si fel de artificii, am dat frunzele cu lac, dar tot degeaba, asa ca anul asta am combinat naturalul cu artificialul sa-i spun asa....Asa ca am avut ceva preocupari in ultima vreme de cand toamna a poposit si in orasul nostru, orasul de la poalele Tampei. Asa deci mi-am dus munca pana la bun sfarsit, doar o treaba inceputa e bine sa o duci pana la capat, pana o dai gata nu?!, asa suna o vorba din strabuni.

Unii dintre voi mi-ati scris ca e bine ca imi gasesc timp sa fac ceea ce-mi place.
Da imi place sa fac ceea ce-mi place, doar o viata avem si daca nu facem in putinul timp pe care-l avem ceea ce ne place atunci la ce folos ca avem viata asta la dispozitie?! Multi oameni considera ca ptr a face ceea ce le place le trebuiesc bani multi, la asta se rezuma multi dintre ei si daca gandesc asa, parerea mea e gresita, pornesc foarte gresit din start si atunci nu mai ajung sa aibe satisfactie si sa se bucure de placerile pe care le are in viata. Eu consider ca poti avea placeri si mai modeste in viata, care sa nu necesite banuti multi si care se pot face doar punand mult suflet, pasiune si rabdare si asa ies lucruri minunate, e drept lucruri marunte, de care ne putem bucura atat noi cat si cei din jurul nostru. Asta e parerea mea, asa gandesc eu si nu o sa ma schimb niciodata, imi face placere sa ma pot bucura de toate lucrurile marunte din viata mea si cred ca asta e secretul de a fii fericit in viata asta destul de dura si chiar amara cate-odata pe care o avem cu totii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu