miercuri, 25 ianuarie 2012

Pictura pe sticla....

Ce credeti care e pictura realizata de mine?! una din doua, sau chiar amandoua....:)?!


E din ce in ce mai frig afara...am tot mers la patinoar...in vizite...in excursii pe carari de munte...la sanius...dar timp tot a mai ramas…
Asa ca eu una mi-am cautat fel de fel de ocupatii care sa imi placa, mai ales pentru ca le poti intreprinde in casa la caldurica. Eu nu ma prea uit la televizor, asa ca imi caut alte activitati cu care sa ma delectez.

Despre “handmade” si ce inseamna el am mai discutat, dar revin din nou asupra acestui cuvant si as defini acest termen ca fiind arta de a crea obiecte pe care un om cu un pic de talent si inspiratie le realizeaza cu mainile sale.

Asa ca daca aveti o chemare pentru realizarea de obiecte handmade, acum este momentul….:) Trendul handmade este mai puternic decat oricand. Fie ca va doriti un obiect realizat exact pe gustul dumneavoastra, fie ca vreti sa-i bucurati pe ceilalti, conceptul handmade inseamna o activitate placuta, relaxanta si linistitoare, un “loc” in care va puteti retrage si exprima in voie.
Accesoriile lucrate manual au aparut din nevoia de unicitate si originalitate, parerea mea.

Orice persoana porneste la identificarea unui stil care sa-i defineasca personalitatea.

Asa ca eu am incercat sa modelez de la bijuterii din fimo, cutiute de cadou cu piese de origami si multe alte obiecte de decoratiuni din origami si quilling, la tablouri din quilling facute dupa libera mea imaginatie si creativitate la tablouri din quilling reproduse dupa o poza (diverse embleme ale diverselor echipe de fotbal), pana la diverse decoratiuni de craciun facute din quilling si origamii…Si iata-ma ca am ajuns si la capitolul pictura…

De multa vreme ma tot gandesc daca as fi in stare sa pictez….chiar daca nu am fost talentata la desen am zis sa incerc niste picture abstracte ptr ca nu se pot observa imperfectiunile si defectele cu ochiul liber….si asa nu o sa am prea multi critici…..:)
Asa ca m-am apucat de pictat si uitati ce a iesit….m-am lasat manata de dorinta de a picta, de relaxarea ce mi-o doresc pe fiecare minut si de creativitatea ce ma roade si nu-mi da pace si restul e doar emotii si culori redate cu bucurie in aceasta sticla pictata de manutele mele care tare mi-au mai tremurat in timpul operatiunii de picture….
Stiu ca o alta realitate, cu mult mai vie si mai luminoasa, se suprapune peste cea pe care o percepem ca fiind normala. Pictura pe sticla, cu licarirea ei misterioasa, lasa sa se intrevada cite ceva din aceasta lume...asa ca ma bucur ca am descoperit o noua latura "artistica" a mea, si am inceput sa pictez pe sticla. Nu stiu sa desenez prea bine si acum vine intrebarea mea: ce as putea sa pictez daca nici la desenat nu ma pricep?
UDar eu ma gandesc ca un artist picteaza ce simte asta e parerea mea daca e artist…:).Nu sunt un artist dupa cum bine stiti acest lucru, si am si mentionat ca nu ma pricep la desen .Imi place pictura, insa nu cred ca am inspiratia necesara sa pictez ceva concret, desi as vrea sa am acest talent! Si de aceea m-am gandit la o picture abstracta la care e mai greu sa observi imperfectiunile….o sa ziceti ca sunt povesti cele pe care vi le spun eu acum, dar nu e doar poveste e realitatea vie….dar sticla pictata de mine are parfum de poveste sa-i zic asa…deci are o aroma de lamaie chiar….
"Poate ca am trecut demult de vremea povestilor...
Poate va intrebati cum adica o sticla sa aibe parfum de poveste...
Asa ca mi-am adus aminte ce am citit undeva, candva ceea ce spunea un mare scriitor si atunci nu va pot raspunde decat parafrazandu-l pe G.Călinescu: "daca omul a uitat ce inseamna sa asculte o poveste inseamna ca a murit demult"...

Asa ca sticla mea pictata are o poveste fara sfarsit!" Poate am sa vi-o spun candva...imediat ce licoarea din sticla a fost terminata m-am gandit sa nu o arunc caci as vrea sa o pictez cu manutele mele si intr-un final am reusit sa-mi pun in aplicare acest plan.....

Poate o sa va intrebati cum vad eu arta?! Nu o vad, poate nici nu o simt, dar incerc sa o traiesc….:)…impletind nobletea cu pretiozitatea, romantismul cu provocarea si visul cu realitatea….asa ca am dat frau liber la ceea ce am simtit ca vreau sa fac si am pictat aceasta sticla de poveste sau cu parfum de poveste…mai exact cu parfum de lamaie….dar povestea acestei sticle cu alta ocazie o sa va o spun…:)

Asa ca dragii mei am fost urmarita de ideea de a picta si de a realiza alte modele de martisoare de ceva vreme si am pus in practica aceste ideii nazdravane si indraznete ale mele ,as putea spune ca ideile indraznete sunt precum pionii de sah care inainteaza; pot fi infranti, dar stau la baza unui joc castigat, am facut aceasta comparatie si paralele in speranta ca ceea ce o sa vedeti o sa va placa, sau cine stie poate nu…atunci din acest joc de ideii indraznete sunt 2 varainte: pot iesii invingatoare…daca va plac operele mele de suflet sau invinsa daca nu va plac…dar parerea mea este ca atata timp cat nu a-ti incercat sa vedeti cu cata migala, rabdare, imaginatie, si cu cat suflet se fac astfel de “capodopere” nu aveti nici un drept sa spuneti ca nu va plac, puteti fii doar neutrii….

Si hai sa va dezvalui care obiect e pictat de mine...deci momentul adevarului...sticla e pictata de mine in nuante de alb-maro-negru si m-am apucat sa-i fac si ceva modele. Iar vaza alb cu gri e primita de la un prieten, deci e cumparata din magazin....dar le-am pozat pe amandou sa vedeti ca nu e mare diferenta intre mine, cea care pictez ptr prima data si un pictor adevarat....:)

2 comentarii:

  1. Sunt multe lucruri pe care nu cred ca le-as putea face, dar cred ca ce tine de lucru manual as putea sa fac mult mai multe lucruri frumoase, dar totusi sa stii ca imi trebuie multa rabdare, indemanare si creativitate. Am sa postez urmatoarele zile si restul de martisoare facute in weekend-ul acesta si sper sa-ti placa. La sticla asta am pictat ceva timp si inca e neterminata, dar cand pictez trebuie sa fiu singura sa nu fiu intrerupta de loc din activitate cum fac cu celelalte activitati....

    RăspundețiȘtergere