luni, 20 decembrie 2010

O zi de iarna in Predeal la Trei Brazi, decembrie 2010

O zi superba de iarna, dar geroasa...frumos peisajul la Trei brazi in Predeal.
Anul acesta am ajuns dupa multa vreme si in Predeal, dar si sus la cabana Trei Brazi. Peisajul era superb! Cred ca am stat cel putin 10 minute uitandu-ma in jur, fara sa scot un cuvant.


Cabana Trei Brazi este situata in apropierea statiunii Predeal.
Cabana Trei Brazi este amplasata in apropierea statiunii montane Predeal, la poalele masivului Postavarul, pe culmea "Morarului"la o altitudine de 1128m.
Dupa o panta destul de abrupta se zareste muntele Moraru cu palcuri de padure si poieni insorite, cu arbori solitari. Coborand in continuare se ajunge mai intai in valea raului Pietrosu. Dupa traversare, se urca din nou pe versantul vestic al muntelui Moraru, printr-o plantatie tanara de mesteacan, printre care au mai ramas cativa arbori seculari. Pe dreapta se zaresc Bucegii cu crestele Bucsoiu, Coltii Morarului si Costila.
Cabana Trei Brazi construita langa o veche cabana cu acelasi nume, cabana Trei Brazi este asezata in saua dintre bazinul Paraul mic, afluent al Ghimbavului, si paraul Vladut,la 1128 m altitudine. Peisajul este deosebit de atragator. Se zaresc de aici vaile nordice ale Bucegilor, despartite de culmile Tiganesti si Velicanu, apoi Bucsoiul cu muchiile sale colturoase, mai greu accesibile.
Spre nord privelistea este tot atat de deosebita, zarindu-se cu usurinta Muchiile Cheii din Postavarul si varfurile ascutite ale Pietrei Craiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu