marți, 8 mai 2012

Gradinuta mea cu flori in luna mai 2012











Flori multe...lacramioare...liliac...narcise...lalele batute si multe alte floricele....
NARCISA
Pentru o gradina de primavara este greu de imaginat ca narcisele sa lipseasca din peisaj. Narcisa sau Coprina cum mai este cunoscuta popular, este o floare foarte raspandita la noi, o intalnim in parcuri, in gradinile particulare, in jardinierele de la ferestre, etc. Deseori o intalnim crescuta salbatic pe marginea drumurilor sau pe campuri. Celebritatea ei este egalata in perioada de inflorire doar de lalele sau zambile.
Se cunosc foarte multe varietati ale narcisei .Florile cu forme diferite, dar usor de recunoscut pot fi, de la obisnuitele narcise albe si galbene, pana la cele portocalii, galben pal, roz sau chiar si rosu. Florile narcisei sunt dispuse in varful tulpinei si ating dimensiuni de 2-7 cm.

Perioada de inflorire a narciselor debuteaza in februarie si poate tine pana in luna mai la anumite varietati.
Narcisa este o planta foarte rezistenta, motiv pentru care bulbii rezista peste iarna in pamant. Prefera orice tip de sol, iar locurile ideale in gradina sunt cele insorite, descoperite.

LACRAMIOARELE
Nici o floare nu se aseamana cu gingasia si delicatetea LACRAMIOARELOR.

Lacramioarele sunt plante perene si infloresc in luna aprilie, iar florile tin pana in iunie.
Le poti procura usor, direct din padure sau de la cineva care le are in gradina, lacramioarele se inmultesc destul de repede si oricum trebuiesc rarite. Mai sunt cunoscute si sub denumirea de clopotei sau cercelusi.
Sa nu uitam de parfumul lacramioarelor un adevarat vestitor al primaverii!

Nu mai vorbesc de parfumul liliacului....






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu